29 Şubat 2012 Çarşamba

AYNI

    BERBAT...
Hani gerçekten berbat. kimlik bunalımı gibi berbat. kim olduğunu bilememek kadar berbat. Sokakta bulduğun paranın sahibini bulamamak kadar berbat. yani gerçekten berbat.

solda birşeyler var. İsmet Özel demiş: iki taraf olsak kartopu oynasak.
buralara 2 gündür kar yağıyor. 2 gündür hep birbirine benzer şeyler düşüyor gökten. hep aynı renk. kar bile uzun sürünce aynı geliyor.
aynı olmak ne kadar berbat. Kendini kaybetmek gibi. Bulamamak gibi. Kendini hep başkasında bulabilmek gibi.
İsyan etmek bile aynı olunca berbat. Halbuki esas böyle değil. hiçbirşey aynı değil.
Elinin altındakinin aynı olmasını istemek aczin göstergesidir. idare edememenin. Eğer bir ayın hergününün birbirinden farklı geçtiğini götdüğünde hissettiğin yorgunluk seni herşeyi tekrar düzene sokmak istiyorsa ve sen de vicdanen bunun böyle olmasını tasdikliyorsan durum çok kötü.

kurallar herkese aynı mudahele etmez.
bir kadınla bir kadın aynı değildir.
bir erkekle bir erkek aynı değildir.
bir kadınla bir erkek aynı değildir.
 bir fikir var: her zat kendisine muhterem bir alemdir. herkes bir dünya. hatta dünyalar alem.
bir tane daha: hiçbir gün birbirinin aynısı değildir.
yani:bırakın aynı olmayı. sürekli aynı şeyler yapmayı. bir günün hayatının son günü olduğunu bildiğin zaman o gün ne kadar farklı geçerdi. Ya da ne kadar heyecanlı. Hangi kurallara uyardın o zaman. Öleceğin gün kırmızı ışıkta dururmuydun? Başkasını öldürmemek için belki...
Steve Jobs söylüyor bunu: her sabah aynanın karşısına geçip bugün son günün olsayapacağın şeyleri yine de yapar mıydın? Hayır cevabını verdiğim hergün istediğim yaşamdan ne kadar uzak yaşadığımı farkettim.
NLP denilen absürt, aciz bilimin konferanslarına katılmaya anlatımlarını dinlemekle cezalandırıldım. Ne kadar komikti. Belli kabataslak anlatım eğitimlerini almış şık giyimli insanlar, bakış, tonlama, diksiyon v.s. donanımlarıyla bana daha iyi bir yaşamı öğretmeye çalışıyorlar. Ben daha iyi yaşamak istemiyorum ki? Daha iyi bir yaşam ne kadar iyidir önce bunu düşünseler keşke. İyi olan herşey gerçekten iyi midir? Medeni olan herşey medeni midir? Örneğin;bir Türk vatandaşı hiçbir zaman bir avrupalıdan daha medeni olamaz. Çünkü medeniyet diye tasvir edilen herşeyi, kuralları, kalıpları, yaşam tarzını avrupalılar ortaya çıkarmıştır. Bu onların tanımıdır. Hani bu kapının, duvar olmaya çalışması gibi birşey. Kapı ne kadar duvar(mış gibi) davranırsa o kadar duvar olur.
Söylenen herşey doğru. Yalanlar bile doğru. Hepsine inanmak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder